Marcare

Sambata 8 si duminica 9 iunie 2013 s-a realizat marcarea traseului de concurs (punct verde – semi-maraton; punct rosu – maraton; panglica alb-rosie pe ambele trasee). Desi a plouat mult in ultima vreme (si chiar sambata, in timpul marcarii) ne-am bucurat sa constatatam ca traseele sunt OK. Terenul inclinat lasa apa sa se scurga; iar baza e in general de piatra/stanca si nu favorizeaza aparitia mlastinilor. Desigur, exista balti in care cei impetuosi se vor stropi bine 🙂

Mai exact:

– traseul de semi-maraton nu presupune eforturi suplimentare. Ciclistii antrenati il pot parcurge fara sa coboare din sa. Exista un loc in care o exploatare forestiera nou inceputa a adus noroi in drum pe o distanta de cateva zeci de metri – dar duminica 09 iunie s-a putut trece pe bicicleta. Cei care vor face push-bike nu se vor chinui nici ei prea tare – portiunea afectata fiind foarte scurta.

– traseul de maraton avea cateva portiuni moi suplimentare – tot datorita exploatarilor forestiere. Pe urcarea de aproximativ 13 km care urmeaza dupa cabana Iedu exista o astfel de portiune noroioasa lunga de cateva sute de metri (la aproximativ 10 km dupa punctul de alimentare). Noroiul nu e fara fund, cum se intampla la campie; dar este greu de crezut ca aceasta portiune va fi strabatuta in sa daca nu se mai zvanta. Apoi – pe culmea lunga pe care se va face intoarcerea catre sud mai existau portiuni in care apa a baltit si s-a facut namol, dar acestea sunt foarte scurte si nu pun probleme deosebite.

Pe scurt: traseul este fezabil dar sunt cateva dificultati in plus – care pe cei darji mai tare ii vor ambitiona.

Multumim ciclistilor (trei duminica, doi sambata) care, venind din urma, ne-au confirmat ca s-au orientat foarte usor dupa marcaj.

Am tinut sa facem foarte clare intersectiile (buline repetate si panglici), iar in rest am urmarit sa fim cat mai putin intruzivi (semne rare, pentru confirmarea traseului – la cateva sute de metri).

Mentinem recomandarea de a avea un GPS cu track-ul traseului.

Un comentariu pentru “Marcare

  1. Pingback: Traseu | Adventuremania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *