Traseu

Traseu Vidraru Bike Challenge - Fagaras
Click pentru imaginea traseului la rezolutie mai mare

 
Accesul in zona:
Locul de start – precum si linia de finish se afla in comuna Arefu, sat Capataneni (pe DN7C), langa pensiunea „La Cetate” – cu 5 kilometri in aval de barajul Vidraru.  Track-ul GPS complet in care este marcata zona de START se regaseste mai jos.

 
Distante aproximative de la diferite destinatii: Bucuresti:180 km; Pitesti: 64 km; Curtea de Arges: 26 km; Brasov: 156 km; Rm. Valcea: 62 km; Sibiu: 160 km; Targoviste: 140km.

 
Pentru alte destinatii vedeti parcursul si distanta pana la locul de START cu www.distanta.com

 
Traseul de concurs:
O parte din drum se afla in zona de gol alpin, ceea ce se traduce intr-o excelenta vizibilitate de jur-imprejur – catre varfurile din Fagaras: Caltun, Lespezi, Negoiu la nord; Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest si catre masivul Cozia la vest. Un pic mai sus de locul de unde concurentii vor intoarce pentru a incepe coborarea se deschide perspectiva catre varfurile Vanatoarea lui Buteanu, Arpasu Mic, Raiosu si Piscul Negru – la nord-est. Lungimea turei lungi (maraton) – aproximativ 90 km – si diferenta de nivel (2300 m) plaseaza traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obisnuiti sa se “dea” cu MTB-ul pe drumurile forestiere montane.

 
Tura scurta (semimaraton) – pentru cei dornici de o plimbare provocatoare – are numai 35 km lungime; 1000 m diferenta de nivel, este accesibila inclusiv ciclistilor aflati la primele competitii si se incheie cu o coborare rapida, avand o frumoasa pespectiva catre muntii Ghitu – dincolo de valea Argesului.

 
Fotografii de pe traseu si din imprejurimi gasiti aici. Imagini de la o recunoastere facuta in 4.05.2013 gasiti aici. De mentionat ca intreg traseul este ciclabil (nu exista portiuni dure, care sa oblige la push-bike). Mai multe filme facute in timpul editiei 2013 gasiti aici.

 
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul in functie de conditiile meteo si/sau alte obstacole de orice natura.

 
Scanati codurile de bare de mai jos pentru a vedea traseul direct in Google Maps – pe telefonul mobil (este necesar sa aveti instalata o aplicatie de scanat coduri de bare – ex.: Goggles sau Barcode Scanner).

 

Maraton (tura lunga):     Semimaraton (tura scurta):
qrcode_maraton_vidraru qrcode_semimaraton_vidraru

 
Maraton (90km)   descarca fisier kml    descarca fisier gpx

 
Semi-maraton (35km)   descarca fisier kml    descarca fisier gpx

 
Harta maratonului pe bikemap.net:

 
Harta semimaratonului pe bikemap.net:

Un comentariu pentru “Traseu

  1. Pingback: Raid cu bicicleta (ex prima plimbare) | Skivirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *